Individuele crematie


Bij een individuele crematie zal uw huisdier alleen in de crematie-oven gaan zodat wij u ook de garantie kunnen geven dat de as die u meekrijgt ook de as van uw eigen huisdier is.

Tevens is er bij de keuze van individuele crematie de mogelijkheid om voor de crematie nog afscheid te komen nemen in een aparte ruimte waar uw huisdier is opgebaard. Als u afscheid heeft genomen kunt u met eventuele vrienden/familie nog een kopje koffie of thee drinken terwijl wij uw verdere wensen bespreken.

Bij een individuele crematie kunt u kiezen of u de as mee naar huis neemt in een standaard askoker van bamboe (momenteel niet leverbaar) om de as tijdelijk in te bewaren, een sierurn, as-sieraad of dat de as wordt uitgestrooid door uzelf of een medewerk(st)er van Viviana op ons speciaal daarvoor bestemd veldje. Een uitleg van de bamboe-koker, urnen en assieraden vindt u bij het tabblad: urnen, assieraden en artikelen. De as kan opgehaald worden op een later afgesproken tijdstip vanaf de dag na de crematie.

Ook is het mogelijk om een pootafdruk te maken van uw huisdier. Dit doen wij in gips en daar vragen wij €15,- voor.

Indien de crematie van uw huisdier niet direct zal plaatsvinden, zal uw huisdier in een mand in een gekoelde ruimte verblijven.

Als u voor de moeilijke beslissing staat om uw geliefde (huis)dier in te laten slapen, kunt u het beste van tevoren contact met ons opnemen, zodat wij u in het gehele proces zo goed mogelijk terzijde kunnen staan en zoveel mogelijk aan uw wensen kunnen voldoen.


Wanneer uw huisdier overleden is, kunt u contact met ons opnemen en kunt u ervoor kiezen om:

  • Uw huisdier te komen brengen op afspraak;
  • U kunt het vervoer van uw huisdier laten verzorgen door uw dierenarts dit betekent dat uw huisdier bij de dierenarts blijft en dat wij uw huisdier ophalen bij de dierenarts (tegen vergoeding);
  • Of wij kunnen uw huisdier bij u thuis ophalen (tegen vergoeding).